Reteta clasica nemteasca de strudel cu mere si stafide

De ce ai nevoie pentru strudel cu mere si stafide
Pentru aluat55 g unt200 g faina1 praf de sare80 ml apaPentru umplutura50 g stafide1 lingura esenta de rom2-3 linguri apa4 mere1 lingura zeama de lamaie1 lingurita scortisoara100 g zahar1 lingurita esenta de vanilie6 linguri unt30 g pesmet.
Citeste si DESERT DE POST: Cea mai gustoasa prajitura cu mere, de post – Nu ai mancat nimic mai bun
Cum se prepara strudelul cu mere si stafide
Pentru aluat, mixezi untul cu faina, sarea si apa la temperatura camerei. La final trebuie sa obtii un aluat potrivit de tare si elastic. Il lasi sa stea la temperatura camerei 30 de minute.
Dai drumul la cuptor si tapetezi o tava. Cureti merele, le indepartezi cotorul si le tai cubulete. Le amesteci cu zeama de lamaie, scortisoara, zaharul, esenta de vanilie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *