Reteta de Pizza de casa

Mod de preparare Pizza de casaSe cerne faina.Intr-un castron se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar, putina apa calduta si putina faina, se amesteca pana devine de consistenta unei smantani mai groase si se lasa sa creasca.Duca ce a creascut se pune in mijlocul fainii. Se adauga apa calduta putin cate putin in timp ce framanti bine aluatul, din cand in cand adaugati cate putin ulei si continui framantarea pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa alutul sa creasca apoi se in tinte si se aseaza intr-o tava de copt.
Intr-o oala, de capacitate mica, se apune putina apa cu bulion, condimente (sare, piper, boia iute), o lingurita otet de mere, sau zeama de lamaie, o lingurita ulei de masline, si se lasa sa fiarba bine, mestecandu-se continuu.
Aluatul intins in tava tapetata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *