Reteta de scordolea cu peste sarat este autentica din regiunea Dobrogea si este foarte gustoasa.
Ingrediente
un 1 peste sarat de 1kg?
1 si ? kg de cartofi
1 capatana de usturoi pisat pasta
1/2 cana de ulei (daca vi se pare prea uleios amestecul, puneti mai putin).
Citeste si Reteta dobrogeana: Plachie ca in Delta Dunarii
Modul de preparare:
Pestele se pune in apa calduta ca sa se desareze bine. Daca e nevoie, se schimba apa. Se pune la fiert, se scoate si, dupa ce s-a racit, se dezoseaza cu atentie.
Cartofii se fierb curatati de coaja in zeama in care a fiert pestele, se scurg de zeama,se lasa sa se raceasca si se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei, usturoi pisat si sare, daca mai este nevoie.
Pe un platou se aseaza un strat de piure, se presara pestele dezosat si se acopera cu restul de piure. Se niveleaza frumos cu un cutit, se pot trasa urme cu furculita. Se aseaza de jur imprejur masline intregi sau felii. Daca faceti mai mult, se pot …