Reteta traditionala: Bors moldovenesc de fasole alba.

Reteta “Bors moldovenesc de fasole alba” este foarte gustoasa si usor de pregatit.
Ingrediente (10 portii):
600 gr fasole alba uscata
250 gr morcovi si albitura
300 gr ceapa
150 gr telina
Citeste si Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
25 gr usturoi
1.5 l bors
100 ml ulei
cimbru, leustean, patrunjel verde
sare
Mod de preparare:
Vizualizati galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregatire ale retetei.
Fasolea se alege si se spala in mai multe ape, iar apoi se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subttre, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
Citeste si Reteta traditionala moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)
Secretul bucatarului:
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *