Reteta zilei. Cum se face Tikka masala de pui, o mancare indiana inventata in Marea Britanie

In mod curios,?Tikka masala de pui?(chicken tikka masala) este o mancare indiana care a fost inventata insa in restaurantele indiene din Marea Britanie. Legenda spune ca acest fel de mancare a aparut din intamplare, prin 1970, cand un sofer de autobuz din Glasgow a intrat intr-un restaurant indian si a cerut?chicken curry, dar a fost nemultumit de cum arata acesta (era prea uscat). In acel moment, bucatarului i-a venit ideea de a turna peste?chicken curry?putina supa de rosii, in care a adaugat cateva condimente asiatice. Rezultatul a fost surprinzator. Popularitatea?tikka masala?s-a raspandit cu mare viteza in Regatul Unit si este considerata acum de unii “mancare nationala britanica”.
Ce-ti trebuie pentru 6-8 portii de tikka masala?
– 1,5 kilograme de pulpe sau piept de piept ( sau carne de curcan)
– 2 ardei grasi, taiati cubulete
– 8 rosii, taiate cubulete
– o bucata de ghimbir, data prin razatoare
– 6 catei de usturori striviti
– …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *