Reteta zilei, de post: Cartofi dulci la cuptor, in stil mediteranean

Aceasta reteta de cartofi dulci la cuptor cu topping de naut este simpla si rapida. E gata in doar 30 de minute si poate fi folosita cu succes in regimurile de slabit, pentru ca o portie are doar 300 de calorii, 7 g de grasimi saturate, 60 g de carbohidrati, 4 g de zahar, 8 g de proteine si 12 g de fibre.
INGREDIENTE
patru cartofi dulci medii (Yams)
400 g boabe de naut din conserva, clatite si scurse
o jumatate de lingura de ulei de masline
o jumatate de lingurita de chimen
o jumatate de lingurita de coriandru
o jumatate de lingurita de scortisoara
o jumatate de lingurita de boia de ardei
optional, mai poti adauga un strop de sare de mare sau suc de lamaie
Pentru sosul aromat de usturoi:
un sfert de cana de humus
zeama de la o jumatate de lamaie (cam o lingura)
o lingurita de marar uscat sau doua-trei fire de marar proaspat
trei catei de usturoi, zdrobiti
putina apa pentru a subtia compozitia
putina sare (optional)
Pentru topping:
un sfert de cana de rosii cherry, feliate
un sfert de cana de patrunjel proaspat tocat
o lingurita de zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE
Porneste cuptorul la 400 de grade Celsius (daca ai un aragaz mai vechi, fixeaza-l la pozitia 6).
Spala si freaca bine cartofii dulci, apoi taie-i in doua pe lungime.
Freca boabele de naut (care au fost clatite si scurse in prealabil) cu ulei de masline si cu mirodeniile amestecate si intinde-le pe o tava tapetata cu o foaie de hartie de copt.
Freaca si jumatatile de cartofi dulci cu putin ulei de masline si asaza-le in aceeasi tava cu fata in jos. Daca tava cu naut e prea mica si nu ai loc pentru cartofi, foloseste o alta tava …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *