Reteta zilei, de post: Friptura de conopida
O portie din aceasta delicioasa friptura de conopida, care este foarte usor de preparat, contine 317 de calorii, 9 g proteine, 12 g carbohidrati, 25 g grasimi.
INGREDIENTE
o conopida mare
150 ml lapte de orez (se gaseste in comert gata preparat)
doua mandarine
sase frunze de salvie
doi catei de usturoi
o lingura de seminte de anason
trei linguri de ulei de masline
MOD DE PREPARARE (Deschideti galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de prepare a retetei)
Porneste cuptorul sa se incalzeasca. Daca ai unul modern, fixeaza-l la 180 de grade Celsius. Daca e mai vechi, da focul mediu spre mare.
Spala bine conopida, inlatura frunzele si scurge-o de apa. Taie de la mijloc doua felii de un deget gromise si lasa-le deoparte. Toaca, nu prea marunt, restul conopidei.
Stoarce mandarinele si strecoara zeama.
Intr-o tigaie nu prea mare, pune conopida tocata, laptele de orez si usturoiul intreg. Adauga putina sare si lasa pe foc mediu cam 15 minute, pana se inmoaie conopida. Scoate usturoiul si apoi piseaza conopida cu un mixer pana obtii un pireu fin. Adauga trei linguri de ulei de masline, amesteca bine si pastreaza pireul la cald.
Intre timp, pune putin ulei la incalzit intr-o tigaie larga (foloseste una pe care sa o poti introduce mai tarziu in cuptor). Prajeste feliile de conopida, la …