O leguma de multe ori ignorata, pastarnacul are o aroma unica, delicioasa. VEZI mai multe retete pe BUCĂTĂRIA.NET.
Ingrediente:800g pastarnac, curatat400ml lapte200ml frisca lichida200ml supa de legume4 lingurite de mustar à l”ancienne4 linguri de brnaza vegetala rasanucsoara intreaga, pentru rasMod de preparare:1. Se taie pastarnacul in felii subtiri, pe lungime, cat sa acopere suprafata unui vas termorezistent, apoi se taie restul in felii rotunde. Se amesteca laptele cu frisca lichida, supa, mustarul si jumatate din cantitatea de branza intr-un vas mare cu capac si se dau in clocot. Se rade nucsoara, se asezoneaza si se adauga pastarnacul. Cand crema fierbe din nou, se acopera si se mai lasa timp de 6 minute.2. Cu ajutorul unui cleste, se aduna feliile lungi de pastarnac si se lasa deoparte. Se toarna restul in vas, iar deasupra se aranjeaza feliile de pastarnac lasate deoparte. Deasupra se presara branza si se rade nucsoara. Poate …