RETETA ZILEI: Gulas de porc sub aluat

Ingrediente
3 cepe albe2 linguri ulei600 g carne macra de porc200 g sunca (dupa preferinta)250 g ciuperci foarte mici600 ml supa strecurata de legume2 linguri pasta de tomate1 lingura boia (dulce sau iute)patrunjel verdesarepiper1 lingura seminte de susanPentru aluat150 g faina1 ou50 g unt topit si racit1 lingurita otet2 linguri apa calduta1 ou pentru uns vasul
Incearca si?Cartofi in prajiti in grasime cu usturoi, dupa reteta lui Gordon Ramsey
Mod de preparare
Speli carnea, o usuci bine cu prosoape absorbante si o tai cubulete. Tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins, intr-un vas de fonta, amestecand cu grija sa nu se prinda de fundul vasului. Adaugi carnea taiata cubulete si continui calirea pana incepe sa se rumeneasca. Adaugi sunca taiata cubulete. Acoperi carnea cu supa strecurata de legume, adaugi putina sare si lasi sa fiarba la foc mic 15 minute. Condimentezi, dupa gust, cu boia de ardei, sare, piper, pasta de rosii, adaugi ciupercile, patrunjel verde tocat si lasi sa fiarba circa 20 de minute.
Intre timp, intinzi pe planseta o foaie subtire de aluat preparat din ingredientele mentionate. Tai un cerc cu 2 cm mai mare decat circumferinta vasului in care prepari mancarea. Cu ajutorul unei forme rotunde (sau al unui pahar) faci o deschidere in mijlocul foii de aluat, care va servi la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *