Reteta zilei: Risotto

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Gata in:?1h
Ingrediente
– 1 litru supa (pui/legume)
– 400 g orez (risotto)
– 2 cepe
– 100 ml vin alb sec
– 60 g unt
– 3 catei de usturoi
– 100 g parmezan ras
– ulei de masline
– sare
– piper
Mod de preparare
????????????1. Intr-o oala puneti supa la incalzit daca o aveati sau daca o faceti atunci strecurati zeama astfel incat sa nu ramana resturi.
????????????2. Curatati ceapa si o tocati marunt.
????????????3. Intr-o tigaie adaugati 2 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat in 2-3. Cand s-a maronit usturoiul il scoateti din ulei si adaugati ceapa tocata.
????????????4. Lasati sa se caleasca ceapa pana devine aurie si apoi turnati orezul in tigaie. Amestecati continuu timp de cateva minute.
????????????5. In momentul in care orezul devine translucid este timpul sa turnati vinul alb sec si continuati sa amestecati.
????????????6. Cand orezul a absorbit putin din vinul turnat incepeti sa puneti cu ajutorul unui polonic din oala cu supa. Puneti un polonic si amestecati, iar un polonic si tot asa pana cand orezul este bine amestecat cu supa. Acest proces ar trebui sa dureze in jur de 15- 20 de minute.
????????????7. Gustati orezul …

spot_img