Reteta zilei: Supa-crema de ciuperci

Aceasta supa-crema de ciuperci este un deliciu si nu se prepara prea greu. Daca tii post, pur si simplu inlocuiesti untul cu margarina si nu mai dregi supa la final cu smantana.
Citeste si: Tater Tots* din broccoli
INGREDIENTE
un kg ciuperci proaspete
trei linguri de unt
trei linguri de ulei de masline
doua-trei cepe medii tocate
doi-trei catei de usturoi tocati
un cartof alb mediu
un litru supa de legume
un morcov mic
150 g smantana
sare si piper dupa gust
patrunjel verde tocat pentru decorare
MOD DE PREPARARE
Curata, spala si taie usturoiul, ceapa, morcovul si cartoful. Pune cartoful la fiert in supa de legume.
Citeste si: O reteta cu radacini istorice: Supa de ceapa
Spala ciupercile bine in jet de apa, scurge-le si taie-le julien.
Intr-un vas incapator pune uleiul si untul. Cand se incing adauga ceapa, usturoiul si morcovul tocate. Caleste-le putin si adauga ciupercile. Nu este nevoie sa adaugi apa pentru ca ciupercile lasa foarte multa zeama. Lasa la fiert pe foc potrivit.
Cand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *