RETETE DE PASTE: Cum sa faci o friptura de miel frageda si suculenta

Vei avea nevoie de:
– o pulpa de miel (de preferat sa o luati de la tarani, nu din supermarket)
– 5-6 fire de usturoi verde
– 200 de ml de vin alb
– 200 de ml de apa
– o lingurita de unt
– 1-2 linguri de ulei de masline
– cateva frunze de foi de dafin
– o lingurita de sare si una de piper macinat
– 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce
Mod de preparare:
1. Pentru ca friptura sa fie frageda si apetisanta, iar carnea sa se patrunda mai repede, este important sa folosesti carne de miel tanar, crescut in conditii de tara. Mielul cumparat trebuie sa cantareasca cel mult 10 kg. Pulpa de miel trebuie curatata putin de grasime (de seu), apoi trebuie spalata si tinuta putin la scurs sau poate fi stearsa cu un prosop de hartie (daca te grabesti).2. Spala bine usturoiul cu tot cu frunze. Cresteaza si inteapa pulpa de miel in cateva locuri cu un cutit bine ascutit. Carnea se unge apoi cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si boia (poti pune ce cantitate de condimente doresti, totul se face dupa gust), apoi strecoara, doar partea alba a usturoiului verde, in fiecare crestatura facuta cu cutitul.
Daca ai timp, este foarte bine sa lasi carnea condimentata si impanata 2-3 ore la frigider… daca nu, o poti face si imediat.
Unge cu ulei tava de cuptor, asaza in ea pulpa de miel, apoi toaca partea verde ramasa de la usturoi si pune-o si pe aceasta peste carne.
3. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Stropeste carnea de miel cu putin ulei, si toarna in tava apa si jumatate din cantitatea de vin. Acopera apoi tava cu folie de aluminiu, baga tava in cuptorul fierbinte si tine-o la rumenit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *