RETETE DE PASTE: Oua marmorate

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

BUCĂTĂRIA.NET recomanda un truc simplu, pentru cei care vor o alternativa la clasicele oua inrosite de Paste. VEZI mai multe retete pentru masa de Paste pe BUCĂTĂRIA.NET.

Ingrediente:
oua, cat de multe doriti sa vopsitivopsea de oua sau colorant (alimentar)
Mod de preparare:
Faceti o gaura mica in coaja oului, cu un ac subtire, la baza. Astfel, se inlatura aerul dintre coaja de ou si membrana, permitand oului sa fiarba intr-o forma rotunda. Dupa ce sunt intepate, ouale se pun la fiert intr-o cratita adanca, in apa rece, cat sa le cuprinda bine, la foc mediu. Cand apa da in clocot, se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac sau cu o farfurie, si se mai lasa in apa, 15-20 minute.
Cand inca sunt caldute, ouale se scot din cratita. Se ia o lingura de lemn si se loveste usor cu ea coaja oualor, pana se crapa usor, pe toata suprafata.
Cand suficient de crapate, …

spot_img