Retete… verzi, de diversificare

Supa crema de broccoli
Ingrediente: un broccoli, o jumatate de dovlecel, o jumatate de ceapa, o lingura de unt, 100 ml de smantana dulce pentru gatit.
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt si las-o sa se inmoaie in putin unt, la foc mic. Adauga buchetelele de broccoli si dovlecelul taiat cuburi. Lasa-le sa se patrunda putin, la foc mic, sub capac, dupa care toarna apa sau supa clara de legume. Dupa ce au fiert ceapa si dovlecelul, paseaza-le cu blenderul sau trece-le printr-o sita. Adauga restul de unt, incorporeaza smantana dulce si mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Crema de spanac
Ingrediente: 300 g de spanac proaspat, 800 ml supa de carne, o lingura de smantana, un galbenus de ou, o lingurita de unt, doua lingurite de suc de lamaie.
Mod de preparare
Curata spanacul si pastreaza doar frunzele, apoi spala-l foarte bine cu apa rece pentru a elimina orice urma de pamant sau alte impuritati. Toaca-l marunt si pune-l intr-o cratita cu unt si putina apa. Lasa-l sa se inmoaie, la foc mic. Scoate frunzele, paseaza-le pana devin un piure fin si pune inapoi in apa in care a fiert. Adauga galbenusul frecat cu smantana si pune pe foc sa dea intr-un clocot. Pune sucul de lamaie atunci cand ii servesti masa micului Popeye.
Pilaf cu urzici
Ingrediente: 40 g orez, 300 g urzici, doua fire de ceapa verde, doua lingurite de ulei, o lingurita de unt, 50 ml suc de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *