Revelion in Sud-Est – de la Bregovic la hoteluri arhipline

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primariile din Constanta, Galati, Braila si Tulcea organizeaza petreceri in strada, unitatile de cazare de la malul marii sunt pline de turisti.
Primariile din Constanta, Galati, Braila si Tulcea organizeaza petreceri de Revelion in strada, la care vor canta nume mai mult sau mai putin celebre. Cel mai cunoscut vine in Galati. Aici, Goran Bregovic si „The Wedding and Funeral Orchestraa” sunt vedetele concertului. Acesta va avea loc in parcarea Shopping City si va incepe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scena vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chisinau, iar la ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul lui Goran Bregovic & „The Wedding and Funeral Orchestraa”. Goran Bregovic a mai concertat la Galati pe 10 mai 2007. Din repertoriul concertului de pe 31 decembrie nu vor lipsi melodii celebre, precum „Kalashnikova”, „Ederlezia”, „Mesecinaa”, „Gas gasa”, „Marushkaa” si „In the death cara”, piesa de pe coloana sonora a filmului „Arizona Dreama”, in regia lui Quentin Tarantino. Trecerea dintre ani va fi marcata de un scurt foc de artificii, dupa care concertul lui Bregovic va continua pana in jurul orei 0.30. Goran Bregovic a sosit in Romania, de la Viena, in seara de 30 decembrie si a ajuns la Galati in cursul noptii, alaturi de muzicienii din orchestra sa, care vin de la Sofia (Bulgaria), Skopje (Macedonia) si Belgrad (Serbia).
Pretentii de vedeta
Bregovic a solicitat sa fie transferat de la aeroport la Galati si retur cu limuzina Mercedes, iar nivelul de security sa fie unul normal. Pentru petrecerea de Revelion de anul acesta, Teatrul Muzical a”Nae Leonarda” a cheltuit 92.000 euro, din care 70.000 euro din fonduri proprii (vanzare bilete, organizare evenimente, etc.) si 22.000 euro de la bugetul local. Cand urca pe scena, dar nu numai, Goran Bregovic se imbraca in alb. Vestimentatie alba va purta si in concertul de Revelion de la Galati. Artistul nu are pretentii exagerate in privinta conditiilor de cazare, a mancarii sau bauturilor. In privinta preferintelor culinare, Goran Bregovic nu a emis pretentii deosebite. S-a aratat interesat sa manance preparate traditionale romanesti. Muzicienii din orchestra sa au solicitat si mancare vegetariana. In privinta bauturilor, Goran Bregovic a cerut whisky Jack Daniel”s si sa nu lipseasca sampania, Moet & Chandon, daca se poate.
Constanta – sunt asteptate 15.000 de persoane
In Constanta un revelion in piata este organizat prima data in ultimii opt ani. Evenimentul va incepe la ora 18.00, dar concertele propriu-zise vor debuta de la ora 22.00. Pe scena vor urca MC Florian Ghimpu, Antonia, Guess Who, Vunk, Maria Radu si Glance. Nu va lipsi nici un foc de artificii la ora 12.00. In apropierea scenei vor exista monitoare pe care vor fi transmise petrecerile de Revelion din mai multe tari. Viceprimarul Costin Rasauteanu spune ca la petrecere sunt asteptate 15.000 de persoane.
In noaptea de Revelion, peste 400 de politisti ai structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigarea fraudelor, investigatii criminale, cei care gestioneaza domeniul armelor si a substantelor periculoase vor fi prezenti in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent.
Toate hotelurile deschise sunt pline
De Revelion pe litoral vor fi si turisti. a”Litoralul este, in general, destnatia romaneasca de Revelion care se vinde ultima. Litoralul este optiunea romanilor care afla mai tarziu daca au posibilitatea sa plece din orasul de resedinta pentru cateva zile de vacanta. Le este mai confortabil sa vina intr-o statiune aproape de casa si, gandindu-se mai tarziu, pe litoral au mai gasit locuri la preturi accesibile. Vremea se anunta buna, dar, oricum, Revelionul pe litoral este altfel. Este pentru nostalgici, pentru cei care iubesc marea, indiferent de anotimpa”, a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii.? Pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, pretul pentru vacanta de Revelion incepe de la 1.700 lei/3 nopti, pentru 2 adulti cu pensiune completa si cina festiva de Revelion.? a”Numarul hotelurilor care organizeaza petreceri …

spot_imgspot_img