REVISTA PRESEI. Budapesta de care Hitler ar fi fost mandru cauta noi recruti in Ardeal.

Jurnalistii de la Adevarul titreaza, luni: Declaratiile expertului roman caruia hotii i-au dat sa analizeze picturile sustrase de la Rotterdam: “Am avut in mana tablourile furate!a”.”Numai ca atunci cand incercam sa folosesc cuvinte-cheie precum “expozitie Matisse” ori “expozitie Gauguin” nu reuseam sa gasesc mare lucru. Si atunci am accesat “imagini Matissea” si am dat imediat peste “Fata citind”. Iar cand am deschis legatura, era o pagina de internet a unui detectiv privat, care spunea povestea jafului de la Kunsthal, iar la finalul articolului era postat celebrul filmulet din camerele de supraveghere, cu hotii iesind din galeria de arta cu tablourile furate! Mi s-au taiat picioarele, mai ales ca in povestea respectiva scria ca ar fi fost implicata mafia albaneza sau mafia irlandeza! Atunci am vazut si ca jaful avusese loc cu o luna mai devreme. Aveam un sentiment ingrozitor, intre “OK, am vazut tablourile, sunt aici, trebuie sa fac ceva!” si “OK, am vazut tablourile, impreuna cu Mafia!””.
Luni, jurnalistii de la Gandul publica un articol intitulat “Extremistii ungari ai Jobbik fac valuri in Harghita pentru autonomia secuilor. VIDEO: Partidul de la Budapesta de care Hitler ar fi fost mandru cauta noi recruti in Ardeal”. “In jurul partidului lui Vona Gabor, liderul fostei grupari Garda Maghiara, formatiune interzisa de o instanta din Budapesta in 2009, s-au strans inclusiv forte paramilare. Mai exact, este vorba despre Magyar Nemzeti Garda (Garda Nationala a Ungariei) si Betyarsereg (Armata Proscrisa), o grupare chiar “mai extremista”. Membri acestor factiuni paramilitare sunt trimisi in orasele cu o populatie mare de romi pentru a-i intimida si a crea diviziune sociala in randul locuitorilor”.
Potrivit ziarului Evenimentul zilei, inainte de cazul lui Alexandru Visinescu, procurorii militari au inchis dosarele unor criminali dovediti cu probe clare, printre acestia, Liviu Pangratiu. “Dupa ce am urcat o buna bucata de timp, unul dintre cei cinci s-a intors spre mine si mi-a zis sa raman unde sunt. Nu am vazut nimic. Era ceata si zona era impadurita. Ei au mers mai departe, cam 50-60 de metri, si am auzit focuri de arma. Dupa cateva minute s-au intors si au spus: “Haideti, ca totul s-a terminat”, spunea Liviu Pangratiu. Ulterior, fostul securist a fost chemat la Parchetul Militar CLuj, unde a prezentat aceeasi versiune.
Ziaristii de la Cotidianul publica, luni, un interviu cu titlul: Cristian Cojocaru, avocatul unei eleve arestate in Bacau: Li s-a spus fetelor direct: “Daca nu dati banii, nu va va fi bine!”. “Din pacate, ati spus foarte bine, am acceptat la rugamintea cuiva sa o ajut pe una dintre fete – caci au douazeci si ceva de ani, una singura are 40 – si am dovada faptului ca ambele sisteme, judiciar si educational, sunt facute praf si asta din cauza celor care nu doresc sa se lupte cu adevaratele probleme. Concret, e vorba de o arestare pentru a se dovedi ca “oamenii” se iau la tranta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *