REVISTA PRESEI. Oamenii politici din inchisoare ii acuza pe cei aflati in libertate

In ziarele de miercuri citim despre ultimele evenimente pe scena politica. Ce mai fac detinutii celebri in inchisori, dar si ce intentii au partidele din care au provenit.
Evenimentul Zilei vorbeste despre Miron Mitrea, aflat acum in penitenciarul Poata Alba, care lucreaza deja la cea de-a treia carte. Este un volum de amintiri si de analiza politica. Fostul ministru al Transporturilor vrea sa dezvaluie cum se fura la vot, cum a ajuns Oprescu independent, cum a oprit transmisii in direct ale televiziunilor sau cum a “cumparat” un sondaj de opinie facut de rivali.
Hotnews relateaza despre Dan Voiculescu, a”Geniul de la Rahova”, cel care a scris 10 carti, dintre care sapte simultan. Voiculescu ar fi protejat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, astfel ca, pe langa? timpul dedicat scrierii cartilor, acesta figureaza ca pontat pentru zile de munca efectuate, au declarat surse din ANP pentru HotNews.ro.?Calculele? de pana acum arata ca Voiculescu ar putea iesi din inchisoare in vara anului viitor.
Ziarul Gandul arata cum s-au spart milioane de euro inSectorul3 al Capitalei, sector condus de cei doi primari Negoita. Primaria de sector ar fi comandat lucrari care tineau de alta institutie.
Sectorul 3 al Capitalei iese de departe in evidenta la nivelul Capitalei, pentru irosirea banilor publici pe amenajarea spatiilor verzi si a locurilor de joaca, arata un raport al Curtii de Conturi. Primaria condusa pana in 2012 de Liviu Negoita (PDL), apoi de Robert Negoita (PSD), este campioana pe Bucuresti la plati ilegale pentru amenajarea si intretinerea spatiilor verzi, cu aproape 8 milioane de lei platite in mod ilegal. In total, in perioada 2007-2014, in sectorul 3 s-au cheltuit aproximativ 230 de milioane de euro pe aceste obiective, cel mai mult dintre toate sectoarele Capitalei. De multe ori, banii au fost insa aruncati pe fereastra, arata inspectorii Curtii de Conturi. Bulevardul Unirii a fost reamenajat partial ilegal, pe 7 milioane de euro doar in 2014, cu tot cu spatii care nu intrau in jurisdictia sectorului, iar uneori cu lucrari facute de mantuiala. Sute de banci noi, de 700.000 de euro, puse de Liviu Negoita, au fost scoase din uz de Robert Negoita dupa doar un an.?
Ziarul Adevarul arata ca PNL incearca o apropiere treptata de ALDE, partidul condus de fostul lider liberal Calin Popescu? Tariceanu. Obiectivul: formarea unei majoritati dupa alegerile parlamentare de la sfarsitul anului.
PNL pregateste deja strategia pentru alegerile parlamentare de la sfarsitul anului. Potrivit unor surse politice, liberalii incearca sa incalzeasca relatiile cu fostul lor presedinte, Calin Popescu Tariceanu, care a ales sa mearga pe mana lui Victor Ponta dupa ruperea USL.?Dincolo de faptul ca mai exista inca afinitati intre unii liberali si Calin Popescu Tariceanu, strategia PNL este cat se poate de pragmatica. Sondajele comandate de liberali arata ca ALDE, UDMR si PMP sunt singurele partide care vor intra in Parlament alaturi de gigantii PSD si PNL. Or, liberalii sunt constienti ca, desi acum sunt pe primul loc in preferintele electoratului, nu vor putea forma singuri o majoritate parlamentara, in toamna, dupa alegeri, asa ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *