Revolta la Istanbul. Reactie dura a premierului Turciei

Revolta la Istanbul. Reactie dura a premierului Turciei / FOTO: Mediafax

“Le cer protestatarilor sa inceteze imediat manifestatiile pentru a se evita problemele”, a declarat Erdogan.Erdogan a dat asigurari ca nu renunta la planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kislasi in Parcul Gezi si de transformare a acesteia intr-un centru turistic care va avea inclusiv un mall.”Vom reconstrui cazarma”, a dat asigurari Erdogan.
Update: Presedintele Turciei, Abdullah Gul, a lansat sambata uin apel la “bun-simt” si “calm”, pe fondul protestelor violente de la Istanbul si Ankara, avertizand ca demonstratiile au atins un nivel “ingrijorator”, relateaza AFP.”Avem cu totii obligatia de a fi responsabili in contextul protestelor, care au atins un nivel ingrijorator”, a spus seful statului.
Protestele se extindManifestatiile dureaza de cateva zile la Istanbul, unde sute de persoane au exprimat nemultumirea fata de planul de reamenajare a Parcului Gezi si de reducere a suprafetelor verzi. Proteste au izbucnit sambata si in capitala Turciei, Ankara, unde sute de persoane s-au solidarizat cu manifestantii din Istanbul, demonstratiile fiind indreptate impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan.Vineri, politia a intervenit pentru dispersarea manifestantilor adunati in Parcul Gezi. Protestatarii au atacat cu sticle si pietre fortele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene si tunuri de apa. Sambata, protestele au continuat, politia intervenind pentru a opri sute de manifestanti care incercau sa traverseze un pod peste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *