REZULTATE ALEGERI DIASPORA. Melescanu isi cere scuze, dar nu demisioneaza

Teodor Melescanu???? Sursa: Mircea Rosca/Inquamphotos

REZULTATE ALEGERI DIASPORA. Ministrul de Externe Teodor Melescanu isi cere scuze romanilor care au avut probleme la vot in strainatate, dar subliniaza ca MAE a facut tot ce a putut “din perspectiva competentelor si atributiilor care ii revin in baza legii”.

REZULTATE ALEGERI DIASPORA. Teodor Melescanu considera ca este profund regretabil faptul ca “in pofida masurilor adoptate si aplicate de misiunile diplomatice si consulare si in sectiile de votare, un numar important de romani nu au putut, in mai multe cazuri, sa isi exercite dreptul la vot, asa cum si-au dorit”.
Seful diplomatiei crede insa ca institutia pe care o conduce nu este responsabila pentru problemele aparute la vot.
“La alegerile pentru presedintele Romaniei desfasurate in strainatate au votat, in turul al doilea de scrutin din 16 noiembrie 2014, potrivit informatiilor anuntate de Biroul Electoral Central un numar de 378.811 de cetateni romani, un record absolut de participare raportat la toate scrutinele care au avut loc in diaspora dupa 1990. Fluidizarea mult mai mare a procesului de votare in cel de al doilea tur de scrutin a facut posibil ca, spre diferenta de primul tur, la cel de duminica sa isi exprime optiunea prin vot de aproape trei ori mai multi romani aflati in strainatate.Este de remarcat si apreciat pozitiv faptul ca, pe fondul unui aflux important de votanti si a unei activitati intense si sustinute in sectiile de votare din strainatate, nu au fost inregistrate incidente semnificative in privinta corectitudinii procesului de votare”, a spus Melescanu, potrivit unui comunicat MAE.REZULTATE ALEGERI DIASPORA. “Cu toate acestea, consider ca este profund regretabil faptul ca, in pofida masurilor adoptate si aplicate de misiunile diplomatice si consulare si in sectiile de votare, un numar important de romani nu au putut, in mai multe cazuri, sa isi exercite dreptul la vot, asa cum si-au dorit. In ce priveste Ministerul Afacerilor Externe, din perspectiva competentelor si atributiilor care ii revin in baza legii in privinta votului in strainatate, institutia, prin angajatii sai, a depus toate eforturile si a luat toate masurile care au depins de aceasta pentru a asigura conditiile in vederea desfasurarii votului in sectiile din strainatate pe un fond de corectitudine, legalitate si neutralitate. Doresc sa imi exprim aprecierea sincera pentru spiritul civic remarcabil de care au dat dovada romanii care s-au prezentat in numar mare la vot si care, in pofida unor imprejurari pe alocuri nefavorabile, si-au exercitat in mod democratic dreptul fundamental de vot”, a spus ministrul.REZULTATE ALEGERI DIASPORA. “Doresc, de asemenea, sa exprim apreciere la fel de sincera pentru toti reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe care au fost membri in birourile sectiilor de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *