Risc de surmenaj! Angajatii nu se pot deconecta de munca in timpul vacantelor.

Aproape jumatate dintre angajatii din companii nu se pot relaxa cum se cuvine in vacanta de vara deoarece raspund in continuare la e-mail-urile si telefoanele de serviciu, in loc sa petreaca timp cu familia si prietenii.
Un studiu recent arata ca angajatii romani isi iau de obicei proiectele de la serviciu cu ei in vacanta, iar multi dintre ei sunt lipiti de smartphone-urile si netbook-urile lor. 35% dintre ei declara ca vor lucra in continuare cu o mica reducere fata de situatia normala, de pe sezlonguri. Asa ca, in loc sa se bucure de timp liber alaturi de cei apropiati si de cei dragi, vor incerca sa “jongleze” cu tot stresul muncii pe langa nemultumirea partenerilor si dezamagirea copiilor.
Printre acesti angajati constiinciosi care nu stiu sa se deconecteze exista o minoritate de dependenti de munca. Unul din zece angajati marturiseste ca va lucra peste trei ore in fiecare zi de vacanta, neglijandu-i pe cei dragi, potrivit celui mai recent sondaj Regus, care a examinat peste 16.000 de respondenti din mai mult de 80 de tari.
Citeste si Cele mai bune alimente care reduc stresul
“Dezvoltarea tehnologiei inseamna ca angajatii sunt mereu conectati si ca este usor de cedat tentatiei de a verifica e-mailul si de a finaliza sarcinile care decurg din acele e-mailuri. Cu smartphone-uri, netbook-uri si conexiune la internet pretutindeni, a devenit foarte greu sa ne deconectam cu adevarat, dar acordarea unei pauze si dedicarea timpului celorlalti, familiei si prietenilor, este vitala pentru a ramane sanatosi”, comenteaza Ramona Iacob, Market Team Leader.
O vacanta este esentiala pentru consolidarea legaturilor de familie si relaxare, dar poate, de asemenea, sa faca diferenta dintre un angajat sanatos si un angajat epuizat. Studiile indica faptul ca o minte stresata este terenul perfect pentru anxietate, de aceea este important ca profesionistii sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *