Robert Fico: Slovacia va fi sever afectata de eventuale sanctiuni economice impotriva Rusiei

Fico a dat exemplul industriei auto din Slovacia, care exporta anual un milion de autoturisme in Rusia, echivalentul unui sfert din productia totala, astfel ca o sistare a acestor exporturi ar avea implicatii majore asupra economiei slovace. Conform unor experti, eventuale sanctiunile economice impotriva Rusiei ar diminua cresterea economica a Slovaciei de la 3% la 1%.
Nu este pentru prima data cand premierul slovac se pronunta impotriva instituirii de sanctiuni economice impotriva Rusiei. In timpul conferintei internationale pe probleme de securitate GLOBSEC, desfasurata luna trecuta la Bratislava, el a acuzat statele Uniunii Europene de “ipocrizie”, intrucat guvernele acestora “ameninta Rusia cu noi sanctiuni si in acelasi timp incheie afaceri cu companiile ruse”. In consecinta, a apreciat Fico, nu se poate cere tarii sale sa sprijine noi sanctiuni ce vor implica anumite costuri economice atat timp cat statele UE nu manifesta solidaritate si nu accepta sa suporte si ele respectivele costuri.
In urma anexarii Crimeii, Uniunea Europeana a adoptat doua serii de sanctiuni impotriva Rusiei, care au constat doar in interdictii de viza si inghetarea averilor a 61 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *