Roger Federer refuza sa dispute un meci demonstrativ in Arabia Saudita. Nadal si Djokovic sunt inca in dubii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Arabia Saudita se afla sub o presiune crescanda din partea comunitatii internationale dupa uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, in consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie.
Novak Djokovic si Rafael Nadal si-au exprimat la randul lor indoiala in legatura cu participarea la evenimentul de la Jeddah, insa nu s-au retras. Ambii au declarat ca au primit invitatiile cu mai bine de un an in urma.
Intrebat marti, la Paris, daca a fost la randul sau invitat anterior, Federer a raspuns: „Da, m-au contactat si pe mine”. „La momentul respectiv, nu am dorit sa joc acolo. Asa ca pentru mine a fost o decizie rapida”, a adaugat campionul elvetian.
Organizatia Amnesty International le-a solicitat lui Nadal si Djokovic sa nu joace in Arabia Saudita. „Sunt la curent, desigur, cu aceasta situatie. Insa am un angajament inca de acum un an, de a juca acolo. Iar echipa mea discuta cu ei, pentru a analiza lucrurile. Asta este tot”, a declarat Nadal. „Este teribil faptul ca un jurnalist si-a pierdut viata. Stiu ca s-a petrecut ceva foarte rau acolo, in interior. Vom urmari, deci, cum va evolua situatia si sper ca lucrurile se vor lamuri cat mai rapid posibil”.
Djokovic a precizat, la randul sau, ca decizia de a juca in Arabia Saudita a fost luata cu mult timp in urma.
„Avem acest angajament cu ei de peste un an, mai exact de anul trecut, cand am discutat despre acest posibil meci. A fost decizia mea de jucator profesionist de a face asta. Stiu, desigur, sunt la curent cu ceea ce s-a intamplat si este trist”, a spus „Nole”.
„Echipa mea este acum in legatura cu oamenii din Arabia Saudita, la fel ca si cei ai lui Rafa, si discutam …

spot_imgspot_img