Roger Moore a murit. A fost al doilea James Bond

Roger Moore a interpretat personajul James Bond timp de 12 ani, intre 1973 si 1985, fiind al doilea actor care l-a interpretat pe celebrul detectiv, dupa Sean Connery. Roger Moore este actorul care a jucat de cele mai multe ori personajul James Bond, de 7 apoi, urmat apoi de Sean Connery (6 ori) si Pierce Brosnan (4 ori).
De asemenea, a interpretat rolul principal in serialul “Sfantul”, difuzat in perioada 1962-1969, el intruchipandu-l pe detectivul Simon Templar. Serialul a fost transmis in anii “70 si de postul public de televiziune din Romania.
Roger Moore era nascut pe 14 aprilie 1927, la Stockwell, in sudul Londrei. El si-a inceput activitatea artistica in 1945, jucand peste 91 de roluri in filme artistice si de televiziune.
Pe cand avea 87 de ani, Sir Roger Moore a publicat o carte de memorii. Volumul a fost tradus si in franceza si, cu acel prilej, jurnalistii de la Paris Match l-au luat la intrebari pe autor, care se stabilise de ani buni in Elvetia.Raspunsurile actorului sunt antologice, de un umor nobil si irezistibil.”Cand Sean Connery s-a retras, probabil ca producatorii seriei James Bond m-au ales pe mine pentru ca eram cea mai ieftina solutiea?? Sau poate pentru ca-i cunosteam de la mesele de joc din cazinourile londoneze unde aveam obiceiul sa pierd mult timp si multi bania??””In seriale de televiziune, desi stiam ca mi-as putea compromite cariera de actor de cinema, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *