ROLAND GARROS 2018. Conditia ca Simona Halep sa ramana nr. 1 mondial si dupa Roland Garros. Toate scenariile posibile

ROLAND GARROS 2018. Simona Halep, care va aduna 31 de saptamani in fruntea clasamentului WTA si este pe prima pozitie si in ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, are de aparat cele 1.300 de puncte pe care le-a obtinut anul trecut la Roland Garros, unde a jucat a doua sa finala pe zgura pariziana. Pentru a se mentine in fruntea ierarhiei, romanca trebuie sa atinga macar semifinalele. Daca Wozniacki, N.2 mondial, se califica in sferturi de finala, atunci Halep trebuie sa joace finala pentru a se putea mentine lider.
Wozniacki a fost anterior lider mondial pentru un total de 71 de saptamani. Daneza a revenit in fruntea clasamentului in luna ianuarie, cand a castigat Australian Open, dar in februarie a fost detronata de Halep. Ea are de aparat 430 de puncte dupa ce s-a calificat anul trecut in sferturi de finala, unde s-a inclinat in fata letonei Jelena Ostapenko, cea care avea s-o invinga in finala pe Halep. Wozniacki nu a atins niciodata semifinalele la Roland Garros.
Daca va castiga Roland Garros, Wozniacki va fi in mod sigur noul lider. Daca Halep si Muguruza sunt eliminate inainte de semifinale, iar Svitolina, Garcia sau Pliskova nu castig trofeul, atunci Wozniacki redevine lider mondial.
Muguruza, N.3 WTA, campioana in 2016 la Roland Garros, a parasit turneul anul trecut in optimi de finala, invinsa de Kristina Mladenovic. Spaniola, pentru care Roland Garros este turneul de Mare Slem preferat, a fost lider mondial pana in toamna anului trecut, cand Halep i-a luat locul in fruntea ierarhiei. Iberica trebuie sa ajunga macar in semifinale pentru a redeveni N.1. Daca Wozniacki trece de primul tur, atunci Muguruza este obligata sa joace finala. Muguruza va redeveni N.1 daca va castiga titlul, cu conditia sa n-o aiba ca adversar pe Wozniacki in ultimul act.
Citeste si Simona Halep, UMILITĂ la Paris. Gest INEXPLICABIL al organizatorilor de la ROLAND GARROS 2018
Svitolina, N.4, s-a oprit anul trecut in sferturi, invinsa de Halep, pe care a invins-o clar in weekend in finala de la Roma. Ca sa devina prima ucraineanca lider mondial, Svitolina trebuie sa castige primul sau turneu de Mare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *