Romani si maghiari, scoliti impreuna de SWAT

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un exercitiu anuntat de Politia Capitalei, care trebuia sa se desfasoare cu participarea luptatorilor SWAT, s-a dovedit a fi, in fapt, unul cu exceptionali instructori scoliti de FBI.

Dupa ce timp de doua zile, reprezentantii Politiei Capitalei au anuntat ca ziaristii vor putea participa la un eveniment comun SPIR si SWAT-FBI, la exercitiul demonstrativ, care a avut loc in poligonul din Domnesti, au aparut, de fapt, doi instructori, un roman si un ungur. Explicatia data de purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, este ca respectivii sunt pregatiti la scoala FBI.

Nivelul de pregatire a celor doi nu poate fi pus la indoiala iar imaginile spun totul, dar este putin ciudat de ce reprezentii Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) au recurs la aceasta strategie. In alta ordine de idei, „mascatii” Politiei Capitalei, mai exact Serviciul de Politie pentru Interventie Rapida (SPIR), au obtinut recunoasterea internationala de care se bucura si trupele speciale de interventie americane SWAT. Practic, unitatea de interventie a politistilor bucuresteni a trecut cel mai important test de la infiintarea sa: exercitii alaturi de luptatorii SWAT. Concret, „mascatii” au efectuat, joi, alaturi de instructori SWAT (Special Weapons And Tactics – forte speciale n.red.) un exercitiu in care au fost simulate tactici speciale de interventie in diferite situatii. Locul desfasurarii acestui exercitiu a fost poligonul de la Domnesti, situat langa Bucuresti. La exercitiu au participat in jur de 120 de luptatori ai trupelor speciale apartinand SPIR.

Acestia i-au invitat si pe colegii de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) si de la Grupul Special de Protectie si Interventie „Acvila”. Exercitiul a fost condus de locotenent-colonel Otto Simon, unul dintre cei doi instructori SWAT. Specialistii SWAT impreuna cu luptatorii SPIR au simulat o actiune de interventie in forta in interiorul unei camere, s-au intrecut in probe de maiestrie si au efectuat trageri demonstrative. Antrenamentele au fost identice cu cele pe care le primesc si luptatorii SEAL sau Delta Force (elita armatei americane -n.red.). In urma acestui test, unitatea speciala de interventie a Politiei Capitalei urmeaza sa primeasca diploma care atesta insusirea primului modul de „instructie si tactica a interventiei”, recunoscut pe plan international. Locotenent-colonel Otto Simon este cunoscut in lumea fortelor de interventie fiind de 11 ori campion mondial la trageri cu arma. Pe langa antrenamentul foarte intens, ofiterul a declarat ca iti trebuie multa daruire si pasiune pentru a deveni un bun luptator de interventie. Simon este cunoscut pentru instruirea fortelor speciale chineze, thailandeze dar si germane dar si cele americane de la Secret Services. Pret de o saptamana, politistii romani se vor pregati in echipe de cate sase luptatori, asemenea HRT (Hostage Rescue Team – echipa de salvare a ostaticilor n.red.). Se vor face sedinte de tragere cu armamentul din dotare. „La antrenamente vor mai participa si colegi de-ai nostri de la inspectorate de politie din tara. Actiunea de astazi (de la poligonul Domnesti- n.red) a avut loc prin amabilitatea Ministerului Apararii”, a precizat comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. Acesta a mai declarat pentru ZIUA Online ca „toate actiunile SPIR, practic interventiile de pana acum, au fost rezolvate in proportie de suta la suta”.

spot_imgspot_img