Romania are nevoie de 400 de operatii de TRANSPLANT de ficat pe an. …

La congresul mondial al ?Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor (IASCO), deschis miercuri la Bucuresti, ?250 de renumiti chirurgi si oncologi din 35 de tari ?isi? prezinta descoperirile si tehnologiile avansate ( laparoscopia si chirurgia robotica) in tratarea cancerelor? gastro-enterologice.

Potrivit profesorului doctor Irinel Popescu, presedintele congresului mondial IASGO, ?”Modelul specific Asociatiei? noastre ?este cel de abordare multidisciplinara. In mod particular, in cancerele digestive, participarea chirurgului, gastroenterologului si oncologului in actul terapeutic este esentiala pentru rezultat. Vor fi abordate cancerul de esofag, de stomac, de intestin subtire si rect, de ficat si pancreas. Un concept nou si care este din ce in ce mai actual in chirurgie este cel de?medicina personalizata, bazele acestui concept fiind expuse in cadrul Congresului IASGO.??Nu in ultimul rand, vor fi prezente tehnologiile avansate, cu componenta in special chirurgicala: chirurgia minim-invaziva, laparoscopica, sub toate formele ei, incluzand chirurgia printr-un singur orificiu, ultimele achizitii in materie de abord laparoscopic al tumorilor digestive, si terminand cu robotica.”.

Potrivit prof. dr. Irinel Popescu? a”Romania va fi reprezentata de un numar important de specialisti care vor expune experienta acumulata in oncologia digestiva. Astfel, vom incerca, la fel ca de fiecare data, crearea de punti si de colaborari cu specialisti si reprezentanti ai unor centre de renume din strainatate”.
?
Conferinta inaugurala de la Deschiderea Oficiala a Congresului Mondial IASGO va fi sustinuta?de Prof. Victor Velculescu, figura remarcabila a cercetarii stiintifice internationale, un specialist cu contributii originale in studiul genomului, profilat pe cercetari care incearca sa descifreze originea cancerului la nivel genomic.

In afara de? prof dr Irinel Popescu, presedintele Congresului Mondial IASGO, la coordonarea lucrarilor participa ?prof. dr. Cristian Gheorghe?- vicepresedintele Comitetului Stiintific al Congresului Mondial IASGO, prof. dr.? Masatoshi Makuuchi?- presedintele IASGO, prof.dr.? Nikolaos Lygidakis?- Secretar General IASGO.

Pionierii transplantului hepatic la nivel mondial, prezenti laIASGO 2013
?

Anul acesta se implinesc 50 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din lume, de catre?Prof.?Thomas Starzl, in 1963 la Denver (SUA), moment aniversat in cadrul Congresului Mondial IASGO.?Prof. Thomas Starzl? a transmis ?congresului un mesaj-video in care vorbeste despre inceputurile eroice ale acestui tip de operatie.

Transplantul de ficat reprezinta?unul dintre punctele de interes maxim de pe agenda Congresului Mondial IASGO, la eveniment fiind prezenti cativa dintre pionierii acestei operatii la nivel mondial, savanti care constituie istoria vie a transplantului de ficat: si anume prof. dr. Cristoph Broelsch?- a introdus transplantul de ficat de la parinte la copil; prof. dr. Masatoshi Makuuchi?- a introdus transplantul de ficat de la adult la adult; prof.dr.? Henri Bismuth?- a introdus transplantul cu ficat redus si a avut contributii importante in transplantul cu ficat impartit, precum si in alte tipuri de transplant.?

Prof dr Irinel Popescu a realizat 500 de operatii de transplant de ficat in Romania
In Romania, primul transplant de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *