Romania libera a avut dreptate. Agentia Europeana a Medicamentului nu se muta la Bucuresti

Bratislava si Milano sunt favorite sa gazduiasca institutia europeana, dupa iesirea Marii Britanii din UE, in defavoarea Bucurestiului.
Slovacia si Italia au prezentat ofertele cele mai bune pentru aceasta initiativa, dar si Olanda (pentru Amsterdam) si Danemarca (Copenhaga) sunt vazute drept competitoare care conteaza, au dezvaluit mai multi oficiali europeni citati de Financial Times.
Potrivit acestora, candidatura slovaca ar fi cea mai puternica din Europa Centrala si de Est, zona slab reprezentata in ceea ce priveste agentiile UE. Sursele diplomatice au mai precizat ca Italia este dispusa la mai multe concesii pentru a obtine gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului de catre Milano, inclusiv trimiterea mai multor trupe pentru noi unitati NATO in statele baltice.
Bucurestiul si alte 18 orase europene – inclusiv Viena (Austria), Bruxelles (Belgia), Sofia (Bulgaria), Bonn (Germania), Milano (Italia), Lille (Franta) si Barcelona (Spania) – au depus oferte pentru gazduirea sediului Agentiei Europene a Medicamentului (AEM).
Deocamdata cu sediul la Londra, Agentia Europeana a Medicamentului este perceputa drept una dintre cele mai importante agentii specializate ale UE, dintre cele peste 40. AEM are 900 de angajati si primeste vizite de la aproximativ 35.000 de autoritati nationale de reglementare si oameni de stiinta in fiecare an, datorita rolului sau esential in aprobarea noilor medicamente pe piata europeana.
Infrastructura de transport, deficitara
Romania libera a semnalat inca de la inceputul lunii august ca deficientele majore ale infrastructurii de transport din Capitala pot zadarnici eforturile Guvernului de a muta la Bucuresti sediul Agentiei Europene a Medicamentului.
CITESTE si?Premierul Mihai Tudose i-a oferit Agentiei Europene a Medicamentului un loc in Pipera. Functionarii europeni, poftiti sa se inghesuie in metrou pana la marginea Capitalei
Si asta pentru ca la Palatul Victoria s-a luat o decizie cel putin neinspirata, aceea de a propune la Bruxelles o cladire de birouri situata in cea mai sufocata zona a Bucurestiului, in Pipera. Numarul angajatilor care lucreaza in cladirile din zona Pipera Sud …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *