Romania plateste 38,5 milioane euro catre UE, in aprilie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romania plateste, in aprilie, 38,5 milioane euro catre Uniunea Europeana, din imprumutul contractat in 2009, suma reprezentand dobanzi si comisioane, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

De la inceputul anului, tara a rambursat peste 1,732 miliarde euro catre Fondul Monetar International /FMI/, Uniunea Europeana /UE/ si Banca Mondiala, scrie Agerpres.ro.
Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro, a fost platita pe data de 1 ianuarie catre UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursari rate de capital, iar 46,2 milioane euro dobanzi si comisioane.
In data de 1 februarie, statul roman a platit 18,3 milioane euro catre Banca Mondiala (dobanzi si comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiasi luni suma de 3 milioane de euro catre FMI (dobanzi si comisioane). De asemenea, pe 23 februarie Romania a platit 162 milioane de euro (rambursari rate de capital) catre FMI. In prima zi din martie a fost platita suma de 3,2 milioane euro catre Banca Mondiala (dobanzi si …

spot_imgspot_img