Romania, in Liga C din Nations Cup. Cum se disputa cea mai noua competitie a UEFA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cele 55 de natiuni afiliate la UEFA vor fi impartite in patru ligi, conform coeficientului din clasamentul UEFA de la finalul preliminariilor CM 2018. Liga A va contine 12 echipe, care vor fi impartite in 4 grupe de 3 echipe. Urmatoarele 12, conform clasamentului, vor fi repartizate in Liga B (impartite la fel ca si Liga A), 15 vor merge in Liga C, iar Liga D va contine 16 echipe. Liga C va fi impartita intr-o grupa de trei echipe si trei grupe de patru echipe, in timp ce Liga D va contine patru grupe de patru echipe. Meciurile se vor juca in format tur-retur, in perioada septembrie-noiembrie 2018, iar echipele vor juca patru sau sase meciuri, in functie de numarul echipelor din grupa din care fac parte.
Castigatoarele celor 4 grupe din Liga A vor merge la un mini turneu final, care va fi organizat in iunie 2019, cu doua semifinale, un meci pentru locul trei, si finala.
Castigatoarele grupelor din ligile B, C si D vor promova in Liga A, iar cele care vor termina in subsolul clasamentelor vor retrograda.
Tragerea la sorti va avea loc pe 24 ianuarie 2018, la Lausanne.
Romania va face parte, cel mai probabil, din Liga C, dar cu doua rezultate foarte bune cu Kazahstan si Danemarca ar putea prinde un loc in Liga B.
Liga A: Germania, Portugalia, Belgia, …

spot_imgspot_img