Romania, pe primul loc in lume la durata de “dezinfectare” a calculatoarelor

Romania se afla pe un nedorit prim loc in lume in functie de durata in care botii care infecteaza computerele sunt eliminati – 20 de zile. Aceasta durata s-a imbunatatit, totusi, fata de anul trecut, cand era de 24 de zile, se arata intr-un raport al companiei producatoare de?software de securitate IT Symantec, citat de Mediafax.
Tara noastra este urmata in Top 10 de Indonezia, unde “durata de viata” a unui bot a fost, in medie, de 15 zile. Urmeaza Bulgaria – 14 zile, SUA – 13 zile, Egipt si Columbia – 11 zile, Elvetia, Filipine si Noua Zeelanda – 10 zile, Ucraina – 9 zile.?La nivel global, media s-a situat la 6 zile, neschimbata fata de 2012.?Tot anul trecut, in Romania au fost activi doar 0,19% din numarul total de boti calculat la nivel global, fata de 0,16% in 2012.
Identificarea si curatarea unui computer pe care s-a instalat un bot dureaza in Romania mai mult decat in Statele Unite, 20 de zile fata de 13, desi numarul infectarilor din SUA este de peste 100 de ori mai ridicat, reprezentand 20% din totalul la nivel global, fata de 0,19% in Romania, noteaza raportul Symantec.
Potrivit specialistilor, aceasta situatie se datoreaza gradului scazut de constientizare in randul utilizatorilor, dar si lipsei de indrumari si instrumente de suport pentru remedierea situatiei?in limba romana.?
In acelasi timp, in China, aflata pe locul al doilea dupa activitatea botilor, cu 9% din totalul la nivel global, durata medie de infectare a unui calculator a fost de 9 zile.?Tarile care nu au fost incluse in top zece au avut anul trecut o durata medie de activitate a botilor mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *