Romanii iau cu asalt joburile din Germania. AFLUX neobisnuit anul trecut

Germania era recunoscuta pentru numarul mari de imigranti turci si polonezi. Dupa caderea Zidului, celebrul instalator polonez a reusit sa fure job-urile multor muncitori necalificati germani, potrivit Wall-Street.ro.
Ultimele statistici, publicate de BBC chiar inaintea alegerilor parlamentare din 22 septembrie, arata ca imigrantii polonezi se mentin in topul clasamentului pe 2012, fiind urmati in mod mai mult sau mai putin surprinzator de romani.?
Prima economie a UE “s-a bucurat” anul trecut de un record in ceea ce priveste imigratia. Pentru prima data din 1995, numarul de imigranti a depasit un milion, dintre care peste 10% au fost romani.?
Majoritatea imigrantilor care isi cauta de munca in Germania vin din fostele tari comuniste, dar si din economii mari lovite mai puternic de recesiune, precum Italia, Spania sau Grecia.
Desi imigrantii polonezi sunt mult mai numerosi decat romanii, compatriotii nostri sunt mult mai prezenti in Germania decat vecinii de la sud de Dunare sau fata de unguri.
Italienii si spaniolii ocupa onorabilul loc 5, respectiv 6, in timp ce turcii au fost depasiti chiar si de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *