Romanii, printre cei mai mari consumatori de paine din Europa.

Romanii se numara printre campionii Europei la consumul de paine, conform ultimelor date ale Institutului National de Statistica, noteaza B1.ro. Un roman consuma zilnic peste 500 de grame de cereale, dintre care 400 de grame inseamna o paine. Asta in conditiile in care nutritionistii recomanda maximum 6 felii pe zi. Gramajul ne situeaza peste media europeana.
Un roman consuma zilnic: peste 500 de grame de cereale – aici intrand produsele de patiserie si panificatie, aproape 300 de grame de cartofi, 500 de grame de legume, peste 170 de grame de fructe si aproape 50 de grame de grasimi, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica.
Astfel, un calcul simplu arata ca intr-un an, un roman mananca 200 de kilograme de paine, aproape 100 de kilograme de cartofi, peste 70 de kilograme de legume, circa 60 de kilograme de fructe, si 18 de grasimi. In ceea ce priveste carnea, cea de porc este preferata romanilor, acestia mancand in fiecare an aproape 33 de kilograme, in timp ce peste comsuma doar 4 kilograme.
Astfel, romanii sunt departe de recomandarile nutritionistilor care atrag atentia ca zilnic o persoana nu trebuie sa consume mai mult de sase felii de paine. Atunci cand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *