Romtelecom, desemnat al saselea operator de telefonie mobila din Romania

Romtelecom, desemnat al saselea operator de telefonie mobila din Romania

Autoritatea de Reglementare in Comunicatii a desemnat compania Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, a anuntat luni institutia.

Una dintre cele patru oferte depuse, respectiv cea a firmei NetPoint, controlata de RCS&RDS, a fost descalificata pe motiv ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini in forma specificata. Pe de alta parte, maine, 9 septembrie, se judeca cererea Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil de suspendare a hotararii de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente.

Ofertele au fost evaluate tinandu-se cont de cinci criterii, respectiv capacitatea financiara, fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta, fezabilitatea tehnica si acoperirea. Exceptand oferta NetPoint care a fost descalificata, oferta Romtelecom a obtinut cel mai mare punctaj, de 86,21 puncte, fiind urmata de oferta depusa de Saudi Oger (proprietarul Zapp) si Radiomovel Telecomunicacoes cu 75,78 puncte si apoi de cea depusa de Tactical Networks (controlata de Posta Romana si Euroweb Romania) care a obtinut 43,07 puncte.

CEO Romtelecom: Licenta va fi folosita in principal pentru servicii de internet mobil in banda larga

Oferta Romtelecom a fost depasita intr-un singur punct, respectiv la cel privind capacitatea financiara, de catre oferta inaintata de Saudi Oger.

“Inca odata Romtelecom a dovedit ca este o companie competitiva, prin depunerea celei mai bune oferte si cistigarea licitatiei. Ne bucuram ca autoritatea a apreciat oferta noastra, pregatita cu atentie, in detaliu. Imediat ce vom primi licenta, vom incepe construirea retelei bazate pe tehnologia CDMA si vom lansa noile servicii cit mai repede posibil. Obiectivul nostru principal este de a folosi licenta pentru a oferi servicii de internet mobil de banda larga, in plus fata de serviciile pe care le oferim deja (voce, internet fix de banda larga, TV)”, a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

Rezultatul Romtelecom ar putea fi atacat in instanta de Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil

Reprezentantii ANCTI au declarat pentru HotNews.ro ca rezultatul anuntat astazi poate fi atacat in instanta de catre cei patru operatori, Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil, care au atacat deja Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente.

“In conformitate cu legea contenciosului administrativ, oricine justifica un interes in aceasta licenta poate ataca in instanta rezultatul procedurii, inclusiv Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil”, au explicat oficialii ANRCTI.

In acelasi timp, operatorii care au depus oferte alaturi de Romtelecom si nu au castigat au la dispozitie o saptamana pentru a face contestatii cu privire la evaluarea propriilor oferte depuse.

Orange analizeaza posibilitatea deschiderii unui al doilea proces

Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange au reiterat faptul ca sunt nemultumiti de felul in care s-a desfasurat procedura de acordare a acestei licente.

“Exista deja un proces pe aceasta tema, vom hotari in zilele urmatoare in ce masura un al doilea proces va aduce rezultatele dorite. Vom incerca in continuare sa gasim o solutie la aceasta problema, deoarece consideram ca organizarea licitatiei a fost defectuoasa”, a declarat pentru HotNews.ro Dan Odiatiu, Wholesale, International & Regulatory Affairs Director la Orange Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *