Rovana Plumb: “O suspendare al lui Iohannis ar fi la fel de nepotrivita la fel ca o cadere a Guvernului pe baza unor plangeri penale”

“Nu este in discutia noastra suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Constientizam cu totii ca preluarea presedintiei Consiliului UE in 2019 este o mare responsabilitate pentru Romania. Va fi prima carte de vizita la nivel european. Depinde modul in care o vom juca”, a afirmat Rovana Plumb, vineri seara la Romania Tv.
Intrebata cum ar fi sa detinem presedintia Consiliului UE si sa avem si un presedinte suspendat, Rovana Plumb a spus: “Nu se va intampla lucru acesta. Eu cred ca atat Administratia Prezidentiala, cat si domnul presedinte Iohannis, cat si toti ceilalti actori politici trebuie sa inteleaga ca avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Doua randuri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentarea in mai si bineninteles prezidentialele”.
“O suspendare ar fi la fel de nepotrivita la fel ca o cadere a Guvernului pe baza unor plangeri penale. Nu putem sa ii dam un cec in alb pentru orice exces sau derapaj sau incalcare a Constitutiei. Nu excludem acest mecanism constitutional, dar, deocamdata, nu e in centrul discutiei noastre. Nu se va intampla lucru acesta. Eu cred ca atat Administratia Prezidentiala, cat si domnul presedinte Iohannis, cat si toti ceilalti actori politici trebuie sa inteleaga ca avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Doua randuri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentarea in mai si bineninteles prezidentialele. Nu este in discutia noastra suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Constientizam cu totii ca preluarea presedintiei Consiliului UE in 2019 este o mare responsabilitate pentru Romania. Va fi prima carte de vizita la nivel european. Depinde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *