Rovana Plumb, cand si-a dat demisia din guvern, in scandalul Belina: Demnitatea este ceea ce ne ramane

Rovana Plumb si-a prezentat demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene intr-o sedinta CEx PSD, impreuna cu Seviul Shhaideh, dupa ce DNA a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva lor in dosarul Belina.
A fost o sedinta cu scantei la finele careia Liviu Dragnea a declarat ca cele doua si-au dat demisia, in ciuda faptului ca partidul a anuntat ca le sustine in continuare.
Rovana Plumb a spus la acelmoment ca si-a cantarit bine hotararea si a ales sa ramana cu demnitatea.
“Am spus clar ca am luat o decizie, nu la cald, am cumpanit si pentru ca sunt un om bun de partid si pentru ca acest partid a castigat increderea in milioane de oameni prin programul pe care noi l-am prezentat, acest program trebuie in continuare sa fie pus in aplicare. Nu am renuntat la demisie, demisia este un act unilateral si nu ma joc si sunt ferma in momentul in care iau o decizie. Am spus-o la inceputul sedintei CExN, mi-am mentinut-o (…) Demnitatea este ceea ce ne ramane”, a spus Rovana Plumb dupa sedinta CEx PSD din octombrie 2017, potrivit Mediafax.
Intrebata ce s-a intamplat din momentul in care CEx PSD a votat sustinerea sa in functia de ministru, dupa acuzatiile DNA in dosarul Belina, si pana la momentul demisiei, Rovana Plumb a raspuns:?”Sunt mai multi factori la care nu as vrea sa fac referire in momentul de fata, dar vreau sa va asigur ca nu exista o motivatie decat politica, pentru ca nu vreau si nu mi-am dorit niciodata sa punem sub semnul intrebarii guvernarea”.
Rovana Plumb a fost acuzata de DNA de complicitate la abuz in serviciu in dosarul Belina.
“Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *