Rucsacurile drumeție pentru femei, diferite de cele barbatești

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rucsacurile pentru femei difera de cele pentru barbati prin forma, volum și culori.

Rucsacuri pentru barbați versus rucsacuri feminine

Rucsacurile turistice sunt altfel construite și comparativ cu rucsacurile urbane, in principal prin faptul ca aproape trei sferturi din greutatea modelelor din prima categorie se transfera in zona pelviana și a picioarelor, nu ramane la nivelul umerilor, ca in situația rucsacurilor de oraș.

Mai exact, cea mai mare parte a unui rucsac de drumeție este ținuta de curea (centura), iar umerii pur și simplu sunt o garanție ca datorita curelelor verticale sacul nu va cadea spre parte din spate.

Rucsacurile pentru femei țin seama de anatomia corpului acestora, ce are alte proporții, dar și de faptul ca doamnele și domnișoarele nu pot duce o greutate la fel de mare cu aceea transportata de un barbat.

3 motive pentru a alege un rucsac pentru femei

In principal din cauza faptului ca rucsacurile pentru barbați au curelele prea largi sau, din contra, fiind prea drepte, zdrobesc atat pieptul, cat și brațele (mai mult sau mai puțin unul depinzand de morfologia dvs.).
Daca sunteți mignona, o sa aratați ca o țestoasa ninja carand un rucsac barbatesc, pentru ca nu se potrivesc bine nici cu arcuirea spatelui și nici cu aceea a șoldurilor.

Astfel, rucsacul ideal pentru o femeie nu trebuie ca sa fie mai mare de 50 de litri, pentru ca ea sa se simta confortabil cand il poarta.

Așadar, deși se tot propovaduiește egalitatea intre sexe și exista inclusiv o categorie generoasa de rucsacuri unisex, cel mai bine este ca in materie de carat lucruri in drumeții montane femeile sa se rezume la unele special proiectate pentru ele cu o capacitate mica spre medie.

In plus de asta, se știe: o femeie tinde sa ia in calatorii, chiar daca pleaca in creierii munților unde rar intalnești picior de om, o mulțime de lucruri absolut inutile, doar așa, ca sa fie in caz de nevoie.

Turiștii experimentați in rute montane afirma chiar faptul ca este bine ca o femeie intai sa iși aleaga rucsacul de drumeție (ca volum in litri), iar de-abia mai apoi echipamentul ce urmeaza a fi pus in el. Pentru siguranța ca așa vor fi luate decat lucrurile necesare.

Diferențe prezente la modele de rucsacuri de dama

– curelele de umar sunt mai curbate, astfel incat sa nu apese puternic pe piept;
– curelele sunt mai aproape una de cealalta (in comparație cu modelele masculine) – in special pentru femeile ce au umeri inguști;
– cadrul/partea din spate a rucsacului este ceva mai scurta, pentru a fi confortabila și pentru doamnele și domnișoarele mignone.

spot_imgspot_img