Rudolph Giuliani, despre scrisoarea trimisa lui Iohannis: Nu are nimic de-a face cu guvernul SUA. M-a sunat Departamentul de Stat

New York Times scrie ca Giuliani a intrat in mod neasteptat in dezbaterea din Romania prin trimiterea unei scrisori presedintelui Klaus Iohannis in care critica eforturile anticoruptie ale tarii.
“Nu are nimic de-a face cu guvernul Statelor Unite”, a spus Giuliani, referindu-se la scrisoarea in cauza, relateaza publicatia americana, citata de Agerpres.
“Consiliez pe probleme de securitate, aplicare a legii si terorism in multe state”, a adaugat el, mentionand practicile private derulate de toti avocatii personali ai presedintelui.
Rudolph Giuliani a aratat ca, in ciuda faptului ca il reprezinta pe Donald Trump, el este “totusi un avocat si consultant independent”. El a explicat ca munca sa legata de Romania s-a derulat prin compania proprie de securitate, Giuliani Security & Safety, care a fost angajata de Freeh Group International Solutions, o companie condusa de Louis J. Freeh, un fost director al FBI.
Washington Post a scris ca?Rudolph Giuliani a fost sunat saptamana aceasta de oficiali ai Departamentului de Stat in legatura cu scrisoarea, acestia vrand sa stie daca este reala, raspunsul sau fiind: “Absolut”.
Giuliani a precizat ca nu este implicat in actiuni vizand si alte state in afara de Romania si ca nu a discutat acest subiect cu Donald Trump sau cu alt oficial al administratiei.”Sunt persoana particulara”, a replicat el cand a fost intrebat de ce a adoptat o pozitie contrara celei a Guvernului SUA.
Citeste si:? Rudolph Giuliani, despre scrisoare: Nu are legatura cu Guvernul SUA. Avocatul recunoaste ca a fost platit
“Poate ar fi trebuit sa mentionez in scrisoare ca nu il reprezint pe presedinte”, a spus el, dar ca a presupus ca autoritatile romane stiu acest lucru. Rudolph Giuliani a mai precizat ca a discutat cu cel putin un oficial roman in contextul demersului sau, fara insa a face nominalizari.Avocatul presedintelui Donald Trump Rudolf Giuliani a fost platit de o firma de consultanta in momentul in care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *