Rusia a suspendat importuri de produse lactate de la sase companii din Ucraina

Agentia federala pentru protectia consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a explicat ca decizia este motivata de “garantarea drepturilor consumatorilor” si in urma constatarilor privind incalcarea normelor sanitare.
Restrictiile vizeaza companiile Ros, Ahtirski Sirkombinat, Piriatinski Sirkombinat, Gadiacir, Zolotonoski Maslodelni si Tehmolprom.
Rusia a fost acuzata in mai multe randuri ca impune sanctiuni comerciale tarilor partenere, avand in vedere presiuni asupra statelor din regiune, cum a fost cazul resctrictiile pentru importurile de vin din Georgia, sau al produselor lactate din tarile baltice.
De altfel, premierul rus Dmitri Medvedev a avertizat sambata ca Rusia “va lua masuri pentru protectia pietei agricole” in cazul in care Ucraina va semna Acordul de Asociere cu UE sau va iesi din Comunitatea Statelor Independente (CSI).
Deteriorarea relatiilor dintre cele doua tari, pe fondul apropierii Kievului de Bruxelles, a condus deja la o scadere a schimburilor comerciale in 2013 si a agravat criza economica din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *