Rusia avertizeaza Washingtonul: vor exista „repercursiuni grave” daca SUA ataca Siria

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Nu a fost niciun atac cu arme chimice”, a declarat oficialul rus in cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.
„Prin intermediul canalelor relevante, am transmis deja SUA ca (folosirea) fortei armate pe baza unui pretext fals impotriva Siriei – unde, la cererea guvernului legitim al unei tari, trupele rusesti au fost dislocate – ar putea conduce la repercusiuni grave”, a adaugat Nebenzia.
Anterior, Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, a declarat ca Washingtonul „va raspunde” la presupusul atac cu arme chimice din Siria, indiferent daca Consiliul de Securitate al ONU va actiona ori nu.
Potrivit mai multor organizatii umanitare si unor medici locali, cel putin 70 de persoane din orasul sirian Douma au murit prin asfixiere si alte cateva sute prezinta simptome precum convulsii si saliva abundenta (spume la gura), specifice expunerii la substante neurotoxice sau clor, dupa un bombardament aerian care a avut loc sambata.
Orasul sirian Douma este ultimul bastion a gruparii insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar fortele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente in zona in ultimele cateva zile.
Potrivit mai multor organizatii umanitare si unor medici locali, cel putin 70 de persoane din orasul sirian Douma au murit prin asfixiere si alte cateva sute prezinta simptome precum convulsii si saliva abundenta (spume la gura), specifice expunerii la substante neurotoxice sau clor, dupa un bombardament aerian care a avut loc sambata.?
Orasul sirian Douma este ultimul bastion a gruparii insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar fortele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente in zona in ultimele cateva zile.
Casa Alba: Rusia si-a incalcat obligatia de a pune capat programului de inarmare chimica al Siriei
Casa Alba a acuzat Rusia ca si-a incalcat obligatia de a pune capat programului de …

spot_imgspot_img