Rusia protesteaza fata de decizia Washingtonului de a perchezitiona un complex diplomatic: Serviciile americane ar putea planta obiecte compromitatoare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat de urgenta un diplomat american, pentru a-i inmana o nota de protest privind planurile Washingtonului de a perchezitiona un complex al diplomatiei ruse din capitala Statelor Unite, informeaza Reuters, potrivit News.ro.
Din primele informatii reiese ca diplomatul american convocat ar fi Anthony F. Godfrey, adjunctul sefului misiunii diplomatice de la Ambasada Statelor Unite din Moscova. Astfel, in respectiva nota, diplomatia rusa a catalogat perchezitiile drept „inspectii ilegale” si „actiuni agresive fara precedent”, care ar putea sa fie folosite de serviciile secrete americane pentru „provocari antiruse”, prin „plantarea unor obiecte compromitatoare” in complexul diplomatic din Washington.
Departamentul de Stat a ordonat diplomatiei ruse sa inchida pana pe 2 septembrie cladirea consulatului din San Francisco, precum si doua anexe din Washington si New York. ?Vineri, reprezentantii diplomatiei ruse au avertizat ca serviciile speciale americane se pregatesc pentru perchezitii in cladirea consulatului din San Francisco.
Astfel, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat ca Rusia va „raspunde dur fata de lucrurile care ne afecteaza”, dupa ce Statele Unite au propus noi sanctiuni ce escaladeaza disputa diplomatica cu Rusia.
Lavrov a aruncat vina pe administratia Obama, sustinand ca actuala disputa a inceput ca urmare a deciziei de expulzare a 35 de diplomati rusi, luata la finele lunii decembrie de fostul lider de la Washington ca urmare a presupuselor interferente ruse in alegerile prezidentiale din Statele Unite.
„Situatia a fost inceputa cu scopul precis de a submina relatiile ruso-americane si de a preveni posibilitatea ca Trump sa …

spot_imgspot_img