Rusia si SUA, de acord cu o conferinta de pace privind Siria.

Rusia si Statele Unite sunt de acord asupra necesitatii organizarii “imediat ce este posbil” a unei conferinte de pace privind Siria, a oferit asigurari seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, in urma unei intalniri cu secretarul de Stat american John Kerry, potrivit Mediafax.
Avem aceeasi opinie, si anume, indiferent ce se intampla, este necesar sa convocam reuniunea Geneva 2 imediat ce este posibil”, a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ambasadei Rusiei din Washington.
El a precizat ca diplomati rusi si americani urmeaza sa se intalneasca la sfarsitul lui august pentru a discuta despre organizarea acestei conferinte internationale, amanata continuu incepand din mai.
Rusii, americanii si ONU depun eforturi, de aproximativ trei luni, sa organizeze Geneva 2, care urmeaza sa ofere o solutie politica negociata intre Damasc si rebeliune. Aceasta conferinta urmeaza sa reia directiile unui acord international semnat la Geneva pe 30 iunie 2012, dar care nu a fost pus in aplicare vreodata, care contureaza o tranzitie politica in Siria.
Aceasta a doua parte a “procesului de la Geneva” urma, initial, sa aiba loc in iunie, apoi in iulie, dar este afectata de dezacorduri majore in privinta obiectivului si participantilor, dar si privind continuarea razboiului care s-a soldat cu peste 100.000 de morti in doi ani si jumatate.
Lavrov a efectuat o vizita la Washington insotit de ministrul rus al …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *