Rusia urma sa recunoasca independenta Transnistriei in 2008, afirma un diplomat transnistrean.

Emisarul special transnistrean in Rusia, Mihail Bergman, afirma ca Moscova urma sa recunoasca independenta Transnistriei in anul 2008, informeaza PRO TV Chisinau, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Batalia oligarhilor rusi pentru Transnistria

“Daca fostul lider de la Tiraspol Igor Smirnov nu ar fi furat ajutoarele venite din Rusia, Moscova urma sa recunoasca independenta Transnistriei in 2008”, a declarat generalul Mihail Bergman citat de publicatia Moskovski Komsomolet.
Potrivit lui Bergman, Rusia nu a recunoscut independenta Transnistriei pentru ca autoritatile ruse au fost uimite de cati bani au fost furati. “Cea care a dus la distrugerea familiei Smirnov a fost Marina Smirnov, nora fostului lider de la Tiraspol. Aceasta a venit la Moscova, s-a plimbat pe aici, iar atunci, Antiufeev, vazand ca Smirnov l-a inlaturat, a trimis in Duma de Stat documentele care dovedeau ca ea este cetatean al Republicii Moldova”, a precizat Bergman.
Generalul a adaugat ca, in trecut, opta pentru autonomia Transnistriei, dar dupa 20 de ani totul s-a schimbat, venind o noua generatie care se indreapta spre Romania. “Cand eram la Moscova, eu faceam tot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *