Rusia: Noul obiectiv al NATO este crearea unei “zone militare Schengen” in Europa

“Noua prioritate a conducerii militare si politice a NATO este imbunatatirea infrastructurii logistice si de transport din interiorul Europei si crearea asa-numitei zone militare Schengen. Obiectivul NATO este de a accelera la maximum desfasurarea trupelor catre granitele Rusiei. A fost pusa la punct logistica necesara pentru relocarea operationala a unor trupe suplimentare, depasind contingentul SUA stationat in Europa de zece ori”, a spus Fomin intr-un interviu pentru publicatia Krasnaya Zvezda, citata de Mediafax.
Potrivit adjunctului ministrului rus al Apararii, NATO depoziteaza in diferite parti ale Europei armament, munitie si provizii alimentare, pentru o desfasurare rapida a unor forte suplimentare.
Generalul Alexander Fomin sustine ca opt centre de coordonare pentru desfasurarea contingentelor militare NATO au fost infiintate in Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia si Estonia.
In luna februarie, ministriii Apararii din cadrul NATO au discutat despre introducerea unui spatiu Schengen militar in Europa, care ar permite miscarea rapida si directa a trupelor. Germania s-a oferit sa gazduiasca centrul de comanda al acestui sistem.
In ultimele luni, Alianta Nord-Atlantica si-a suplimentat efectivele militare in Polonia si in tarile baltice, cu scopul declarat de a preveni un conflict. Aproximativ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *