Rusii de la Gazprom fac o rocada pe tabla de sah a transportului de gaze

Potrivit unei rezolutii adoptate de consiliul director al grupului Gazprom, subsidiara Gazprom Germany va vinde catre grupul mama Gazprom cele 205.990 actiuni, cu o valoare nominala de 100 de euro fiecare, pe care le detine la compania olandeza South Stream Transport B.V.
Compania South Stream Transport B.V. este un joint venture international responsabil de constructia sectiunii submarine a gazoductului South Stream. Actionarii South Stream Transport sunt Gazprom (Rusia), EDF (Franta), Wintershall (Germania) si Eni (Italia).
Gazoductul South Stream ar urma sa se intinda pe o lungime 2.446 km, dintre care 900 km prin Marea Neagra. Capacitatea proiectata a conductei este de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.
La inceputul acestei luni, consortiul responsabil de proiectul South Stream a anuntat ca in toamna acestui an intentioneaza sa inceapa amplaseze pe fundul Marii Negre primele tevi din viitoarea conducta.
Aceasta dupa ce grupul rus Gazprom a semnat un contract in valoare de doua miliarde de euro cu compania italiana de servicii petroliere Saipem privind construirea primei conducte din gazoductul South …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *