Cum ajungem la mare in varf de sezon? Iata rutele pe care le puteti folosi pentru a evita aglomeratia. Indiferent in ce zona a tarii locuiti, trecerea peste Dunare dinspre Muntenia catre Dobrogea, sau invers, se face doar in trei puncte. In functie de locul in care vreti sa va petrecuti vacanta la malul marii, va sugeram cateva trasee utile, unele la dus, altele la intors. Pe harta exista si alte drumuri in afara de cele mentionate de noi, care par mai scurte. Ar fi bine sa le evitati totusi, pentru ca sunt proaste sau chiar foarte proaste.
Cernavoda – E2
UN TRASEU DE PATRU ORE: pentru cei care vor sa mearga la Mamaia, mai exista un traseu din Cernavoda, spre nord, prin Salistea – Galbion, de unde se iese in E60, apoi se face dreapta spre Ovidiu – Constanta. E indicat si pentru plecarea din Mamaia.
Ocolire prin Harsova
UN TRASEU DE PATRU ORE SI JUM?TATE: traseul Bucuresti – Urziceni – Slobozia – Harsova – Constanta este mai lung cu aproximativ 50 de kilometri fata de A2, dar poate fi strabatut usor, chiar daca preia si traficul dinspre Moldova si Ardeal. E indicat pentru cei care vor sa ajunga in Mamaia.
Autostrada
Un TRASEU DE SASE ORE: drumul clasic, pe Autostrada Soarelui – Medgidia – Constanta, este cel mai scurt, dar si cel mai „lung” in sezonul estival. Daca intre Bucuresti si Fetesti faceti o ora, maximum o ora si jumatate, cu un kilometru inainte de podul de la Cernavoda va opriti, pentru ca se face coada. Aici se termina autostrada, iar din doua benzi puhoiul de masini trece pe una singura. Intre Cernavoda si Basarabi se merge deseori bara la bara. Traseul poate dura si sase ore.
Bacul din Chiciu
Un traseu de trei ore si jumatate: de pe A2 se poate devia spre Calarasi, pentru a trece cu bacul pe la Chiciu. Faceti maximum o ora din Bucuresti pana la intersectia spre Calarasi, apoi 30 de minute de acolo pana la Dunare. Trecerea nu dureaza mai mult de 30 de minute. Mentionam ca programul este non-stop, iar la nevoie fluxul de masini poate fi preluat de trei bacuri. De pe malul drept al Dunarii mergeti catre Ostrov, apoi spre Manastirea Dervent, Adamclisi si Cobadin. De aici se poate ajunge la Constanta pe drumul national, sau prin deviere spre Ciobanita, Mereni, Topraisar, Techirghiol se ajunge la Eforie Nord.
Varianta Adamclisi
UN TRASEU DE PATRU ORE: dupa ce iesiti de pe A2 (Autostrada Soarelui), soseaua face o curba la dreapta spre intersectia ce desparte drumurile catre Cernavoda si Constanta. Inainte insa de sensul giratoriu, se face un drum spre stanga, care duce spre Rasova, Alimani, Ion Corvin, apoi la dreapta spre Adamclisi. Carosabilul este bun si pe aici se evita aglomeratia de pe tronsonul Cernavoda – Medgidia. De la Adamclisi se merge spre Cobadin – Constanta sau Cobadin – Topraisar – Techirghiol – Eforie Nord. Traseul e indicat pentru cei care vor sa mearga in statiunile din sudul Litoralului si in special pentru cei care pleaca din aceasta zona spre Bucuresti.