Ryanair: 16 persoane spitalizate in urma aterizarii de urgenta la Limoges, Franta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Saisprezece persoane au fost internate in spital in urma aterizarii de urgenta a unui avion apartinand companiei irlandeze low-cost Ryanair, luni seara, la Limoges (sud-vestul Frantei), din cauza unei depresurizari a cabinei, a anuntat marti Ryanair.

Pompierii francezi mentionasera initial spitalizarea a 26 de persoane ranite usor.

Aparatul, care a parasit Marea Britanie cu destinatia Spania, a aterizat in jurul orei 23.30 (00.30, ora Romaniei) la Limoges, „ca masura de precautie”, a precizat Ryanair, adaugand ca pasagerii spitalizati sufera de probleme auditive.

„Ryanair confirma ca zborul FR9336 de la Bristol catre Barceloa-Girone, de luni seara, a fost victima unei probleme de depresurizare care a provocat utilizarea mastilor de oxigen”, potrivit unui purtator de cuvant al companiei.

„Din precautie, capitanul a cerut revenirea avionului la sol si directionarea acestuia catre aeroportul Limoges in jurul orei locale 23.30 (…) Toti cei 168 de pasageri au debarcat la aterizare, 16 pasageri (…) au fost spitalizati, la cerere, acuzand probleme auditive”, a adaugat acesta.

„Din precautie, aeroportul din Limoges a pus un medic la dispozitia oricarui pasager care ar fi dorit o consultatie”, potrivit purtatorului de cuvant, care nu a putut preciza cauza incidentului.

Compania a trimis un inginer la Limoges pentru a verifica aparatul.

Potrivit politiei franceze, avionul de tip Boeing 737, care efectua o cursa Bristol-Barcelona-Girone, a coborat 8.000 de metri in cinci minute, din cauza unei probleme bruste de depresurizare.

Directorul general al Ryanair, Michael O”Leary, citat de BBC 4, a dat asigurari ca procedurile de securitate au fost respectate. „Toti cei aflati la bord, pasagerii si echipajul, au fost nevoiti sa isi puna mastile de oxigen, iar aparatul a coborat pana la o altitudine de circa 8.000 de picioare si s-a indreptat catre cel mai apropiat aeroport”, a declarat acesta fara a se pronmunta asupra originii incidentului.

Patronul a dat de asemenea asigurari ca mastile de oxigen erau in stare de functionare, contrazicand marturia unui pasager care a declarat ca unele masti de oxigen nu functionau.

„Oamenii credeau ca vor muri, a fost infricosator”, a marturisit exploratorul polar Pen Hadow. „A existat o cadere brusca a temperaturii si un curent de aer rece. Ai fi spus ca cineva ar fi deschis usa (…) si au cazut mastile de oxigen (…). A mea nu se umplea cu oxigen, nici cea a fiului meu”, a adaugat acesta.

„Pentru mine era evident ca era o depresurizare a cabinei, dar nu s-a facut nici un anunt (…) De ce nu au spus cateva cuvinte care sa ne linisteasca?”, a continuat exploratorul.

Marti, in jurul orei 03.30 (04.30, ora Romaniei), un avion de acelasi tip, trimis de Ryanair de la aeroportul din Bristol, a plecat cu 127 de pasageri la bord. Ceilalti turisti, care nu doreau sa se mai imbarce in urma incidentului, urmeaza sa fie transportati spre Girone marti, in jurul orei 12.00 (13.00, ora Romaniei).

spot_imgspot_img