Saint-Gobain Rigips si Asociatia MaiMultVerde au plantat 5.000 de copaci in Parcul Natural Comana

Compania Saint-Gobain Rigips a dat startul programului “Romania Respira” printr-o actiune de plantare desfasurata sambata, 21 martie 2015, in Parcul Natural Comana din judetul Giurgiu. Aceasta initiativa face parte din programul “Romania Respira”, conceput si sustinut de catre Saint-Gobain Rigips, si are drept scop imbunatatirea calitatii aerului din Romania.
Cei peste 100 de voluntari, printre care angajati ai companiei, copiii acestora, parteneri din domeniul constructiilor, clienti, jurnalisti si bloggeri din diferite domenii, voluntari din comunitatea MaiMultVerde, care au dorit sa contribuie la imbunatatirea mediului, au plantat puieti de stejar pe o suprafata de 1 ha, actiunea avand drept scop nu doar plantarea de copaci tineri intr-o zona ce are nevoie de suprafete reimpadurite, ci mai ales imbunatatirea calitatii aerului in Romania, constientizarea importantei puritatii aerului pe care il respiram si sensibilizarea publicului cu privire la implicarea periodica in astfel de proiecte. Actiunea de plantare a fost realizata cu sprijinul Directiei Silvice Giurgiu, prin Ocolul Silvic Comana si a Parcului Natural Comana.
De pe urma acestei initiative vor beneficia atat localnicii (zona adiacenta Parcului Natural Comana) si locuitorii din Bucuresti, dar si turistii care viziteaza anual zona intr-un numar destul de mare. Zona replantata a fost anul trecut distrusa de o tornada ce a devastat o mare parte din padure. Parcul Natural Comana (24.963 ha) este o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar (arie naturala protejata ce are drept scop mentinerea caracterului ecologic al zonei printr-o abordare a ecosistemului in contextul dezvoltarii durabile). Administratia Parcului si Ocolul Silvic incearca sa reintroduca stejarul in Parcul Natural Comana pentru a reface biodiversitatea si a pune umarul la refacerea centurii verzi din jurul Bucurestiului, stejarul contribuind la mentinerea unui grad ridicat de biodiversitate al ecosistemelor forestiere in sudul tarii.
Ramanand consecventa viziunii sale, Saint-Gobain Rigips pune intotdeauna in prim-planul actiunilor sale confortul oamenilor si grija fata de mediu si se asigura ca prin activitatile si produsele sale revolutionare si mereu inovatoare (cum este placa din gips carton Rigips Activ”Air?, recent lansata pe piata romaneasca, care are o capacitate de absorbtie a peste 70% din concentratia de formaldehida din interiorul unei incaperi) contribuie la construirea unei vieti mai bune. Conform studiilor, nivelul de formaldehida (un compus volatil nociv) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *