Sala Amfiteatru, de pe acoperisul Teatrului National, inaugurata cu spectacolul Magic National

“Dorinta noastra este ca acest spatiu sa fie la dispozitia tuturor celor care vor sa se exprime artistic in perioada calda”, a declarat, in deschiderea evenimentului, managerul Nationalului bucurestean, Ion Caramitru.
El a precizat ca spera ca si noul spatiu sa fie unul de creatie pentru tineri, asa cum a fost si programul “9G”, dar si pentru artistii din institutie care sunt invitati sa propuna proiecte speciale dedicate respectivei sali.
Seara a continuat cu o serie de momente artistice prezentate de actorii Teatrului National – Ion Caramitru, Aylin Cadir, Lari Giorgescu, precum si de invitatii speciali printre care s-au aflat Anca Sigartau, Adrian Naidin si Monica Petrica, acompaniati de Emy Dragoi si band-ul sau.
Noua sala, cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene in trepte, se afla la cota +24.50 m/Corp A1. La aceeasi cota se afla “Sala” propriu-zisa, in suprafata de 431,56 mp (din care, aproximativ 62 mp – spatiul de joc), cinci cabine pentru actori (93,33 mp), foaierul si spatiul regrupare actori (103,22 mp), precum si cabinele tehnice pentru lumini si sunet (17,40 mp), potrivit prezentarii oferite de TNB.
Spatiul de joc are o pardoseala din imitatie de lemn, practica din punct de vedere fonic si mai adecvata pentru actul artistic, acoperita cu un covor de scena. Nu exista scena suprainaltata, dar se pot instala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *