Salajenii din Pericei candideaza la Cartea Recordurilor cu o funie de ceapa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cea mai lunga impletitura din ceapa a fost facuta sambata, in comuna salajeana Pericei, in cadrul primei editii a ?Festivalului Cepei?. ?Opera? are patru kilometri si jumatate, iar localnicii vor sa intre cu ea in Cartea Recordurilor.

In Pericei, ceapa este un adevarat simbol pentru locuitori. In cinstea legumei, comunitatea a ridicat chiar un monument, amplasat in fata scolii generale. Monumentul a fost dezvelit sambata in prezenta autoritatilor locale si judetene, dar si a unor reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.

Lucrarea ce reprezinta un bulb de ceapa a fost conceputa si realizata de Cornel Durgheu, decanul Facultatii de Arte Vizuale din cadrul Universitatii Oradea. Aceasta este unicat in lume, are sase metri inaltime, fiind realizat din ceara sintetica. In cadrul Festivalului Cepei de la Pericei, localnicii au impletit cea mai lunga cununa de ceapa din lume, care, dupa masuratori, totalizeaza 4.518 metri. Organizatorii asteapta ca recordul sa fie omologat de Guiness Book, in acest sens fiind anuntat biroul din Londra. Conform procedurii, documentele necesare omologarii recordului vor fi trimise in zilele urmatoare la Guiness World Record. Precedentul record de impletit ceapa a fost atins de femeile din Turda: 134 de metri, ?opera? fiind certificata Guiness World Records.

spot_imgspot_img