Salariul minim pe economie, majorat de la 1 ianuarie 2019

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a dat de inteles vineri, la Guvern, ca salariul minim nu va mai creste de la 1 decembrie, asa cum anuntase prim-ministrul Viorica Dancila, majorarea urmand sa se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.
“Nu va pot spune azi care e decizia Guvernului. (…) Au fost discutii, iar doamna prim-ministru a anuntat foarte clar ca este o discutie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri si ca si principiu e corect ca in timpul jocului regulile sa fie schimbate cat mai putin. Si invocand mereu acea predictibilitate pe care trebuie sa o respectam, sa aratam foarte clar mediului de afaceri ca suntem partener serios, care sprijina zona economiei, intelegand cu totii, chiar si cei de stanga, un mediu economic puternic este cel care iti asigura si distribuirea unor parti a veniturilor catre partea mai putin fericita a populatiei, partea de pensii si nu numai”, a declarat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, la Guvern.?
Cati bani vor primi in mana romanii dupa cresterea salariului minim. Calculator salariu
Chestionat daca salariul minim va fi majorat, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, ministrul Finantelor a raspuns: “Categoric”.
Guvernul a adoptat, pe 9 noiembrie, ordonanta de urgenta care prevede modificarea Codului Muncii si introduce definitia de salariu minim diferentiat. Dupa publicarea OUG in Monitorul Oficial, Executivul urmeaza sa aprobe o hotarare in care care sa fie mentionate sumele. Salariul minim brut ar urma sa creasca de la 1.900 de lei pe luna la 2.080 de lei pe luna, iar pentru persoanele cu studii superioare si pentru cele cu minimum 15 ani vechime, salariul minim brut creste la 2.350 de lei pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *